Bewustzijnstraining

Wat houdt de bewustzijnstraining in?

Herken je een van onderstaande punten?

  • je voelt je gejaagd, onrustig, moe en je wilt meer rust in je leven inbouwen
  • je wilt anders kunnen reageren op situaties dan je tot nu toe gewend bent
  • je wilt meer durf hebben, buiten gebaande paden durven gaan 
  • je wilt je sociale contacten verbeteren
  • je wilt meer begrijpen waarom je doet zoals je doet 
  • je zet spanning vast in je lichaam

Dan komt deze training wellicht voor jou op het juiste moment.

 

In de bewustzijnstraining Rust in je Leven leer je binnen een groep jouw eigen patronen te ontdekken, die ervoor zorgen dat je elke keer tegen dezelfde problemen aanloopt en je zo weinig rust ervaart.

In een samenspel van creatieve werkvormen, oefeningen en achtergrondinformatie creëren we op een speelse en ontspannen manier een ingang tot inzicht en bewustwording.

Daarmee leer je op nieuwe manieren te kijken naar wat zich aan je voordoet, meer te ervaren en te voelen en durf je buiten je gebaande paden te gaan.

 

Daarnaast leer je vertragings- of stilte momenten in te bouwen. Hiervoor worden korte alledaagse activiteiten gebruikt, met als doel je brein te laten herstellen van de dagelijkse hectiek.

Vanuit vertragings- of stiltemomenten kom je eenvoudiger tot inzicht, ervaar je meer rust en balans en kun je gemakkelijker in je kracht blijven staan om van daaruit vrijer en meer ontspannen op situaties reageren. 

 

Hoe?

In de training gebruik ik verschillende creatieve werkvormen, Mindfulness, CFT, NLP en ACT. 

De diverse creatieve werkvormen worden gebruikt als ingang en als middel tot inzicht en bewustwording. Je hoeft ervoor geen creatieve ervaring te hebben. De creatieve vormen zijn ook niet bedoeld om een bepaald creatief resultaat te behalen, hoewel dit wel een bijkomend extraatje kan zijn. 

 

Om 2 redenen werken we met stilte- en zelfzorgmomemten vanuit de Mindfulness en de CFT.

Ten eerste krijg je oefeningen en technieken aangereikt om stiltemomenten in je dagelijks leven in te bouwen. Hiervoor gebruiken we hele gewone en korte dagelijkse activiteiten, maar bijv. ook bepaalde wijzen om met een creatief proces bezig te zijn. Hierdoor geef je je brein elke keer de mogelijkheid om te herstellen van de voortdurende hectiek in je leven en voel je je minder opgejaagd, rustiger en meer in balans.

Tevens wordt je je bewust van hoe en waar je spanning in je lijf vast zet en krijg je oefeningen om die spanning los te kunnen laten.

Daarnaast zetten we tijdens de training de stiltemomenten actief in om van hieruit (via een creatieve activiteit) jou je eigen (reactie)patronen te laten ontdekken, zodat je die kunt gaan herkennen.

 

Uitgangspunten en -technieken vanuit de NLP en de ACT geven daarnaast een achtergrond en verdieping bij het inzicht in jouw patronen en laten je ervaren hoe andere invalshoeken voor je gaan werken.

Dit geeft je de mogelijkheid om anders te gaan reageren dan je tot nu toe gewend was, waarmee je meteen een ander effect hebt op jouw omgeving.

 


Rust in je leven

De training Rust in je leven start in maart 2018 (exacte datum nog niet bekend).

8 avonden van 2 ½ uur.

Tijd voor jezelf.

 

Locatie: Z-inn, Spirit en Cultuurhuis (kapel), Prinses Wilhelminasingel 39 te Zuidoostbeemster.

 

De kosten bedragen € 249,-, inclusief de materialen.

Bij aanmelding voor 1 maart 2018 geldt 15% vroegboek korting.

 

Betalen in termijnen is mogelijk. Omdat wij persoonlijke ontwikkeling belangrijk vinden en bestedingsruimte daarvoor geen belemmering mag zijn.