Training 'Rust in je leven'

Rust in je leven

Moe, gespannen, onrustig, er moet ook zoveel....

We leven in een prachtige tijd waarin heel veel mogelijk is. 

En toch voel je je niet prettig. Al die mogelijkheden lijken ook zoveel 'moeten' in zich te herbergen. Een uurtje niksen, hoe vaak doe jij dat nog? 

Er is altijd wel iets dat roept om je aandacht: je werk, je vrienden, je kinderen die naar hun sport- of vriendjes-afspraak gebracht moeten worden, je mantelzorg taken, je partner die je ook af en toe wil zien en spreken en ga zo maar door. En eerlijk gezegd vind je al die dingen ook leuk, is dat ook wat je wilt. Maar het is zo veel.

 

Er lijkt geen moment meer over om even tijd voor jezelf te nemen. Waardoor je gedachten blijven doormalen en je je onrustig en opgejaagd voelt, ook wanneer je even niets doet. Juist wanneer je even niets doet. En je voelt je schuldig omdat je op de bank hangt en niet nog even snel dat ene karweitje afmaakt.

Inmiddels voel je je moe, gespannen, kun je je gedachten niet meer stopzetten en ga je piekeren. Merk je dat je de spanning ook in je lijf vastzet.

 

Je wilt het nu echt anders, maar hoe? Je wilt niet meer de speelbal van de omgeving zijn, niet meer die spanning ervan ervaren. Je wilt zelf je grenzen stellen, initiatieven nemen. Hoe ga je dat voor elkaar krijgen? Want al die dingen moeten toch wel gedaan worden. Je weet hoe je het niet meer wilt, maar wat en hoe wil je het dan wel? En dan komen er ook nog duizenden bezwaren in je op bij elke mogelijkheid die je bedenkt. Hoe ga je toch durven kiezen voor die momenten voor jezelf, voor de dingen die jij heel waardevol vindt?

 

Dat kan anders

In de training Rust in je Leven ontdek je hoe je het daadwerkelijk anders kunt doen. Ga je op zoek naar de dingen die echt heel waardevol voor je zijn, de dingen waar jij je energie aan wilt besteden. Kom je erachter wat maakt dat je die gevoelens van onrust en gejaagdheid hebt en je zo weinig rust ervaart. 

 

Hoe?

Elke cursusavond is een samenspel van creatieve werkvormen, stilte-oefeningen en achtergrondinformatie. Op een speelse en ontspannen manier ontstaat daarmee een zachte ingang naar inzicht en bewustwording. Ontdek je hoe dat bij jou werkt, waarom dat bij jou zo werkt. 

Daarnaast leer je vertragings- of stilte momenten in je dagelijks leven in te bouwen. Hiervoor gebruik je korte alledaagse activiteiten die je zelf kiest, zodat ze altijd binnen jouw leven passen. Waarmee je je brein laat herstellen van de dagelijkse hectiek.

 

Wat gaat het je brengen?

Jouw inzichten en stilte momenten zorgen ervoor je dat je echt anders in je leven staat en vrijer en meer ontspannen op situaties reageert. Je voelt je minder opgejaagd en de dwang van 'moeten' zakt weg. Je bent niet meer die speelbal van de omgeving. Je weet hoe jij je eigen grenzen zet.

Je voelt wat goed is voor jou en je zorgt ervoor dat je dat ook daadwerkelijk gaat doen. Je durft te kiezen voor wat jij belangrijk vindt, zonder schuldgevoel. 

Je ervaart meer rust, ontspanning, voelt je in balans. Waarbij je geniet van de dingen die je doet, opmerkt wat jou een blij gevoel geeft.

 

 

Reacties van deelnemers:

'Er zijn en blijven hindernissen in het leven, echter ik heb wel geleerd daar anders naar te kijken. Dat geeft rust" - Magdalena

 

'Ik heb geleerd bewust te genieten van de dingen die ik zie, hoor en voel en de mooie dingen die ik al heb (geen materieel). Hierbij krijg ik het gevoel van wat ik normaal krijg als ik naar een mooi landschap schilderij kijk "een warm hartje".' - Mary 

 

'Voornaamste wat ik geleerd heb: wat belangrijk in mijn leven is.' - GreHerken je een van onderstaande punten?

Rust in je leven

De eerstvolgende training Rust in je leven start op 12 september 2019

8 avonden van 2 uur.

Even tijd voor jezelf, gun jij dat jezelf?

 

Locatie: Kerineke, Zuidoostbeemster.

 

De kosten bedragen € 327,-, inclusief de materialen. 

Betalen in termijnen is mogelijk. Omdat wij persoonlijke ontwikkeling belangrijk vinden en bestedingsruimte daarvoor geen belemmering mag zijn.

 

Data (deze training zit vol): 

de training wordt gegeven op de avond van 19.30 uur tot 21.30 uur

12 september 2019

19 september 2019

26 september 2019

24 oktober 2019

31 oktober 2019

14 november 2019

21 november 2019

28 november 2019

 

De eerstvolgende training start half januari 2020, de precieze data volgen. 

Je kunt je al opgeven voor deze training. Er geldt nu nog een vroegboekkorting van € 50,-.